Svjetski dan mladih kod Ždralova

 

Ždralovi su na poseban način obilježili Svjetski dan mladih na svom sastanku u nedjelju 19. ožujka 2017.

Kažu da se u malim mjestima svi dobro poznaju, ali doba tehnologije u kojem živimo čak i ovu izreku „baca“  u zaborav.  Unatoč malom gradu u kojem živimo, još uvijek postoje mnogi mladi i djeca, koji ne poznaju nas ili mi ne poznajemo njih. Sa željom da se približimo svima u zajednici u kojoj djelujemo, pozvali smo u goste članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Korak dalje“ iz Daruvara te njihove obitelji.

Udruga radi u našem gradu već petnaest godina na poboljšanju kvalitete života mladih osoba s intelektualnim teškoćama, pružajući podršku njihovom aktivnijem uključivanju u svakodnevni život grada. Potaknuti željom da doprinesemo tom cilju i mi smo se odlučili aktivno uključiti u njegovo ostvarenje. Prije nekoliko tjedana održali smo radionicu u njihovoj Udruzi, kroz koju smo ih slikovito i praktično upoznali s aktivnostima izviđača. Kako im se radionica jako svidjela pozvali smo ih da nam se pridruže na sastanku te da tako zajedno obilježimo Svjetski dan mladih.

Sastanku je prisustvovalo sedmero mladih osoba iz Udruge sa svojim voditeljem te su se od prve sekunde aktivno uključili u naše aktivnosti. Uz radosni zvuk pjesme i vesele pokrete svi smo se opustili i zagrijali za naš sastanak. Pastor Dejan podijelio je s nama poučnu priču o pravoj ljubavi prema bližnjima te nas podsjetio kako nas Bog poučava da uvijek gledamo na srce, a ne na vanjštinu osoba s kojima se susrećemo. Nakon toga smo se dodatno međusobno zbližili kroz igre.

Dva sata druženja, dva sata smijeha i igranja prošla su brzinom svjetlosti. S osmijehom na licu i pozdravom „Vidimo se opet“ rastali smo se s našim prijateljima iz Udruge.  Oduševljenje koje su ponijeli sa sobom te oduševljenje koje je ostalo u našim srcima nemjerljivo je riječima. Hvala Bogu na mogućnosti da upoznajemo ljude koji zrače posebnom jednostavnošću i radošću i što nas kroz njih uči o pravim vrijednostima međuljudskih odnosa. Hvala Mu što nas blagoslivlja novim prijateljstvima koja nas oblikuju u još bolje mlade ljude.

Sanela Ruth Kolar