Sastanak KID Rakova

Ovu izviđačku godinu u KID-u Rakovi otvorili smo prvim sastankom izviđača. Poredani u vrstu sastanak smo počeli pjesmom i molitvom. Duhovnu poruku imao je Vedran. Zatim smo se podjelili u skupine i počeli naš prvi sastanak – svatko u svojoj dobnoj skupini, a za sad ih ima tri. Svaka skupina je dogovorila svoje ime.

Sastanak 2.listopada 2016. obilježio je početak tečaja orijentacijskog trčanja koji su  održali voditelji kluba za orijentacijsko trčanje „Vihor“. Na tečaju smo se upoznali s tim međunarodnim sportom. Organizatori su nam objasnili teoretski dio: koja su pravila tog sporta, koja nam je oprema potrebna za to, karte, te što označavaju određeni znakovi na karti. Pokazali su nam filmove s natjecanja, kako ljudi trče po nekom terenu, bio on gradski ili u divljini. Svi, koji smo bili prisutni na tečaju, probali smo se orijentirati na karti u sobi, tako što smo usjeverili kartu i našli smjer kretanja. To je bila priprema za naš idući sastanak koji će se održati na Sljemenu (za one koji sudjeluju na tečaju).

16. listopada 2016. održat će se natjecanje u orijentacijskom trčanju. Svatko od nas, odgovoran sam za sebe, isprobat će svoje znanje u orijentiranju, od najmanjih (6 godina) do velikih.

Više o natjecanju možete naći na stranici: http://zagreb-open2016.snack.ws/poziv-16-zagreb-open.html

Anna Artyushenko