Zagrebački „Vukovi“

 

S velikom radošću vas obavještavamo da smo u novu izviđačku godinu ušli s novoosnovanim KID-om.  U nedjelju 24. rujna 2017. godine održao se osnivački sastanak izviđača crkve Zagreb I (Prilaz). Nakon probnih sastanaka, prije ljeta, došao je i trenutak kada su naša djeca i mladež započela s novim druženjima na izviđačima.

Na osnivačkom sastanku okupilo se sedamnaestero djece, šest voditelja i tri roditelja. Uz standardni početak, pjesmu i duhovnu misao, glavna radionica bila je o upoznavanju izviđača i njihovog ustroja. Prošli smo kroz povijest, strukturu, izviđački pozdrav i uniformu te značaj internacionalnog izviđačkog grba. Nakon toga djeca su birala ime i moto novog KID-a. Nakon niza prijedloga izbor je pao na ime „Vukovi“ iz čega je proizašao moto: Vukovi love – 4 Jesus. Zašto smo odabrali baš to ime? Najznačajnije je za vukove to da love u čoporu te kada mužjak pronađe ženku, osim što je štiti, on joj je vjeran do kraja života. Ne mijenja partnera. Upravo to će biti nit vodilja naših „Vukova“. Kao „čopor“, uz Božju pomoć, misionirat ćemo i upoznavati svoje bližnje i prijatelje o našem Isusu. Najviše se ponosimo kada našim obiteljima i prijateljima možemo prenijeti da mi volimo Isusa i da mu želimo cijeli život biti vjerni. Na kraju radionice djeca su crtala svoje ideje za grb.

Završetak sastanka bio je najzanimljiviji. Nakon raznih igara, završili smo s tradicionalnim izviđačkim pozdravom u krugu. Ono što nas raduje je to da su voditelji i roditelji, a posebice djeca, sa smiješkom i radošću izjavila: jedva čekamo sljedeći izviđački sastanak.

Manuel Tikulin