12. SlatinaFest

Kako je to moguće?

– Nova poznanstva, nova prijateljstva krase ovih dana facebook stranice, skype kontakte i mailbox naših mališana. SlatinaFest još uvijek traje u njihovim razgovorima i komentarima i njihovim srcima. I čini mi se da neće završiti tako brzo”¦ ,a mi bismo željeli da ne završi sve do sljedeće godine, kada ćemo ga osvježiti novim festivalom.

Radost je bila gledati raspjevanu, nasmiješenu i razigranu djecu od kojih su mnoge skupine ove godine pokazale iznimno visoku umjetničku i glazbenu kvalitetu izvođenja kroz svoje glazbene i scenske nastupe.

Na samom festivalu je izvedeno 19 pjesama, a nastupilo je ukupno 86 izvođača podijeljenih u 12 različitih skupina ““ Anja Stanić i Jasmina Salonski, Ljubomir Salonski, Andrej Stanić, Simon Brešćanski, Aseneta čurišević, Melinda Deduš, Irina Subašić, KID Rakovi, dječji zborovi iz crkve Zagreb 1, Zagreb 2, Križevaca, Virovitice, Negotina i Skopja.

Nit koja se utkala u svaki dio proslavljanja bila je rečenica “Idite po cijelom svijetu” koju je izgovorio naš Isus, a ove godine ju je među djecom kroz glazbeno-scenski prikaz pronio anđeo Charlie sa svojim prijateljima. Na dječjem saboru slavila su djeca ljubav prema Bogu kroz zajedničko pjevanje, i obilježavanjem Godine s Biblijom.

Da bi se što bolje upoznali i kvalitetno proveli vrijeme, u kojem su za izvođače bile organizirane tonske probe, djeca i odrasli su imali priliku sudjelovati u kreativnim radionicama koje su za njih pripremili Slobodan Radovanović (glazbena igraonica), Zlatko Musija (radionica za odrasle o propovijedanju Evanđelja), Alan Požgaj (izviđačke vještine), a članovi Foto-video kluba Slatina poučili su mališane umješnosti fotografiranja.

Trebalo je nekako proslaviti dobar nastup i razgoriti plam već stečenih prijateljstava, a taj smo užitak imali u druženju i igrama koje su za sudionike festivala bile organizirane u subotu nakon svečanog festivalskog dijela programa od 19 do 21 sat.

Mnogi naši prijatelji, koje ovim putem posebno pozdravljamo i iskazujemo radost što su postali dio nas, a to su gosti iz južnog dijela Srbije i iz Makedonije, otišli su obogaćeni za još jedno iskustvo, a to je upoznavanje ljepota slatinskoga kraja. Lijepo i sunčano vrijeme u nedjelju iskoristili smo za druženje, igre uz orahovačko jezero te obilazak Ružica grada, nakon čega je posebno godio topli obrok ““ ručak u prirodi. Ostala je dobra želja da Međunarodni festival duhovne glazbe SlatinaFest, šireći ljubav prema Bogu i glazbi, pronosi i ljepote Lijepe Naše izvan granica Republike Hrvatske.

Ono čime se posebno ponosimo je humanitarna nota festivala kojom posjetitelji i sudionici svojim dragovoljnim prilozima pomažu liječenju teško oboljele djece i djece iz obitelji slabijega imovinskog stanja. Ove godine prikupljeno je ukupno 10.000 kuna kao pomoć za troje djece iz dviju obitelji s ovoga područja. To je glazba koja će trajati puno duže no što traje pjesma, a ono što već traje i čija djela svijetle sve ove godine, ljudi su koji se brinu za našu djecu, koji ih vole i pomažu im. Takva je medicinska sestra Jasna Vranešević koja već 35 godina svojim radom u zdravstvu pomaže djeci. U svečanom dijelu festivala sudionici i posjetitelji pljeskom i cvijećem nagradili su njezin trud.

Sada nas možete pratiti i na web stranici www.slatinafest.info i sanjati s nama novi 13. SlatinaFest koji ćemo u danima što su pred nama kreirati upravo prema vašim željama. Neka dobri Bog obilno nagradi vaš trud i vaše talente koje nesebično dijelite sa svima nama.