Sastanak KID-a Lavovi

 

Ogoljela stabla grada Virovitice od ovoga tjedna krase male „viseće gljivice“. Ukras je to koji su djeca Kršćanskog izviđačkog društva „Lavovi“ postavili na stabla nakon svoga posljednjeg izviđačkog sastanka. No, nije to samo ukras, to je skrb o pticama našega grada koje su u ovim hladnim zimskim danima ostale bez hrane.02

Na svom posljednjem izviđačkom sastanku, u subotu 12. studenog 2016. KID Lavovi ugostili su voditelja SKID-a naše unije – Slobodana Bobu Marčetu koji se na zanimljiv način uključio u njihov rad i edukaciju. Prilika je to bila uz obije pjesme i izviđačkih igara naučiti kako se rukuje nožem, a onda od priručnog materijala – plastičnih boca načiniti oblik u koji će se postaviti hrana za ptice. Sjemenke suncokreta, prosa, pšenice i ostalih ptičjih delicija povezane su goveđim lojem koji se stisne na niskoj temperaturi tako da sjemenke čine oblik posude u kojoj se nalaze.

03

KID Lavovi i njihovi prijatelji uživali su u radionici i druženju s Bobom, a „naše ptičice“ će biti zbrinute kod nas cijelu zimu.

Svetlana Relić