Proširilo se jato ždralova

 

U samo godinu dana nakon službenog primanja Ždralova u SKID, među Ždralovima su se izlegla tri nova Ždrala! Povodom toga, organizirali smo kantonovanje u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Daruvaru, za vikend od 3. do 5. veljače 2017. kako bismo ih svečano primili u svoje jato. Tako su novi članovi KID-a Ždralovi postali: Danilo Zec te Petra i Luka Žukina. Bio je to poseban vikend i za tri pčelice i poletarca koji su prešli u izviđače i planinke.

Svečano primanje uveličali su i izviđači gosti, KID Ihtusi i KID Rakovi te vođa SKID-a, Bobo S. Marčeta. Predivno vrijeme, bogat program, roditelji, bake i djedovi, tetke, ujaci i prijatelji učinili su dan primanja posebnim kako za nove članove tako i za ostale Ždralove.

Samo kantonovanje započeli smo za zalaskom sunca u petak te smo kroz večernje bogoslužje s pastorom Dejanom Vučetićem još jednom osvijestili bezgraničnu ljubav našeg Oca koji nas nestrpljivo čeka raširenih ruku, kao što je čekao i otac svog izgubljenog sina (Luka 15).

Svaki dan Ždralovi su započinjali jutarnjim bogoslužjem, pjesmom, molitvom te kratkom zanimljivom aktivnošću kroz koju su učili o prijateljstvu i njegovom značenju u životu svake pojedine osobe. Isus nam je dao mnoge jasne upute, ali i primjer, kako se odnositi prema svojim bližnjima, odnosno dragim i manje dragim osobama. Slijedeći njegov primjer i savjete svaki izviđač predstavlja „svjetlo“ i „sol“ koja je potrebna našem društvu. Ovaj poziv prenio je izviđačima i gostima vođa SKID-a, Bobo, u subotu prijepodne, proučavajući riječi iz Mateja 5, 13-16.

Nakon emotivnog primanja novih izviđača, prisege i gromoglasne himne izviđača, uslijedio je obilni ručak te šetnja Rimskom stazom i parkom grada Daruvara, uz tople zrake sunca.

Kroz popodnevno bogoslužje, Ždralovi su mogli pokazati svoje talente pa su različitim točkama i aktivnostima proslavili Boga kao Stvoritelja predivne prirode koja nas okružuje. Pastor Bobo još nas je jednom ohrabrio da budemo pravi prijatelji svima (Marko 2, 1-5) te na taj način budemo blagoslov u našoj zajednici. Drugi dan kantonovanja završili smo igranjem i druženjem s prijateljima i gostima. Zaspali smo sretni, s molitvama na usnama za lijepo vrijeme u nedjelju, kako bismo uživali u prirodi.


Hvala Bogu na uslišanim molitvama i suncu! Zadnji dan ovogodišnjeg kantonovanja proveli smo u druženju na stazi do Vranjevine, obližnjeg izletišta u Daruvaru, na kojem su nam se pridružili novi prijatelji i neki roditelji, što nas je posebno obradovalo. Nakon povratka i ručka, zajedničkim izviđačkim pozdravom zatvorili smo ovo kantonovanje i pohranili lijepa iskustva duboko u svoja sjećanja. Bio je to poseban vikend, vikend posvećen prijateljstvu i slavljenju našeg Oca Stvoritelja!

Ždralovi